Česnek
Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Jeho použití je všestranné: čerstvý rozetřený se solí do zelených salátů, jinak do omáček, k zelenině, k masům, do salámů a k rybám.
U nás je nejoblíbenější česnek český, který je typický vyšším množstvím silic, výraznější a příjemnější chutí než některé dovážené odrůdy.

Ozimý paličák, který spontánně zmutoval z odrůdy Slavin. Suknice jsou jemně nafialovělé a tvoří 6 - 8 stroužků. Velkostroužková odrůda.

Český paličák má středně velké stroužky, nepravidelně uspořádané a má jich 8-12ks. Suknice jsou bílé s výrazným fialovým zbarvením. Chuťově se řadí mezi ostřejší odrůdy.

Český ozimý širokolistý paličák. Cibule jsou kulovité a tvoří 10 - 14 stroužků. Chuť je velmi ostrá. Polopozdní odrůda oblíbená u zahrádkářů svým vzhledem a menší citlivostí na...

Poloraná ozimá odrůda. Palice mají 80-100g a tvoří 8-10 stroužků. Suknice i stroužky mají světle hnědé žilkování. Má silnou, ale zároveň jemnou chuť.

Český ozimý paličák kulovitého tvaru, obsahující 8 - 11stroužků. Barva suknic je nafialovělá a fialové stroužky vynikají příjemně ostrou chutí.